Dinsdag t/m zaterdag geopend!
Eerlijk & duurzaam

Ethisch verantwoorde chocolade

Chocolade Cacaofabriek respecteert de natuur en kiest voor ethisch verantwoorde chocolade.

Duurzaamheid & duurzame chocolade

Wij zijn ons terdege bewust van de dunne lijn tussen mens en natuur. Deze lijn willen we zorgvuldig in stand houden door een continu streven naar een ethisch verantwoorde manier van werken. Wij vertrouwen daarvoor op duurzame relaties met leveranciers, experts op chocoladegebied, collegae en natuurlijk last but not least ook de planters. Respect voor mens en natuur staat hierin centraal. Snelle winsten zijn uit den boze. Een cacaoboom heeft van plantje tot vruchtdragende boom minimaal 5 jaar nodig. Een langetermijnvisie is dus wel op zijn plaats. Hiervoor is het nodig dat de planters (boeren) ook gemotiveerd blijven om hun werk naar behoren te kunnen doen. Chocolade Cacaofabriek heeft daarom een relatie met een chocoladeleverancier die deze waarden onderschrijft.

Valrhona chocolade

Valrhona doet dit door middel van het zogenaamde “Live Long” programma. Hierin wordt de kracht van de samenwerking (symbiose) tussen planter, werknemers, leveranciers en verder alle belanghebbenden benadrukt.  Zij zorgt voor een goed inkomen, medische- en  onderwijsvoorzieningen. Hierdoor ontstaat een professionele manier van werken, die zeker ook de kwaliteit en de smaak van de cacaobonen ten goede komen.  Lees het Live long programma van Valrhona.

Live Long programma

Vragen over onze chocolade ?

Mocht je vragen hebben over onze chocolade of hier meer over willen weten? Kom eens langs in onze winkel, wij vertellen u graag meer.